![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2004 Skąd: Suwałki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyny tekst, który zapożyczyłem to kod JavaScript - a właściwie jego wycinek... Jeśli źle zrobiłem (a najprawdopodobniej tak jest) to przyznaję się bez bicia. Zerżnąłem ten kod bez niczyjej wiedzy i upubliczniłem na forum bez zgody i bardzo za to przepraszam. Jednak niesądze, że ten kod nie jest nigdzie indziej dostępny...
Jeśli jest taka potrzeba to mój wcześniejszy temat proszę usunać lub sam to zrobię osobiście ( również z tematu: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=44296 ) ... P.S. to chyba nie jest temat na wyrażanie opinii na temat plagiatu. -------------------- "Nie bój się krytyki, ale pochwały lękaj się bardzo"
Zapraszam: www.Przerosl.com.pl ! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat hmm, wygląda mi to na plagiat: Czy to nie są zbyt mocne slowa? 3 linijki kodu, ktore kazdy pczątkujący moze napisac, a ty mowisz ze plagiat. Na dodatek nawet jak na 3 linijki kodu, to mozna by to jeszcze zoptymalizować:Kod function innafunkcja( innyparametr ) { Jedno pobieranie obiektu mniej obj = document.getElementById(innyparametr); obj.style.display = obj.style.display == 'none' ? 'block' : 'none'; } ![]() @Forgoot korzystaj z tego "mojego" kodu do woli. Wyrażam zgodę ![]() ps: i nie robmy juz tu OT -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o skrypt php, który podał @Forgoot
Hmmmm. Wydaje mi się, że zamiast:
można by zastosować:
lub coś innego, bo przy pierwszej opcji nie generuje unikalnego id dla następnego linku i JS sie "wali". @nospor ten kod JS który podałeś przypuszczam że jest lepszym rozwiązaniem, ale czy używając Twego kodu należy zmodyfikować kod php i CSS, który podał @Forgoot? Ten post edytował Mamber 30.03.2006, 10:06:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@Mamber
nie. ja tylko zmodyfikowalem wnetrze funkcji. Dla jaj nazwalem ją też "innafunkcja", ale nazwij ją tak jak bylo i nie trzeba nic innego modyfikowac -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak ta opcje (ukrywania tekstu) dodac do bbCode skryptu PsNews 1.1 ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 5 Dołączył: 8.07.2004 Skąd: gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>u] testowy string jak jak w przykładzie podany a to co wyżej to jego wynik... coś jest skopane -------------------- Sygnaturkę ukradli
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jako, że jestem początkujący w wyrażeniach regularznych a php co najwyżej średnio kumaty pozwoliłem sobie zmienić trochę funkcję Autora
postanowiłem ją trohę zmodyfikować tak aby można było podawać klasy stylów CSS żeby np była taka możliwość ]url style=styl[odnośnik do strony]/url[ ]url=link style=styl[nazwa odnosnika]/url[ i takie coś mozna dodawać przy adresach, listach <ul><ol>, img itd itd naiwasy powinny być odwrócone, ale to tylko tak aby tego nie zmieniło na html i zrobiłem takie coś
i teraz pojawił się taki problem 1 - po dodaniu tego stylu musiałem w wyrażeniu reguralnym "#\[($marker)+[=]?(http|https|ftp+://)?(.[^]]*?)?\s*?((style|class)+[=]?(.[^]]*?)?)?\](http|https|ftp+://)?(.[^]]*?)?\[\/$marker]#si" dac takie ograniczniki 2 - po ich dodaniu gdy sa zagnieżdzenia BBCode jeśli wewnętrzny BBCode nie był zmieniony wykrzaczał się wewnętrzy 3 - obejście tego to powtórzenie wszystkiego tyle razy ile znaków BBCode jest w bazie Co prawda jest to rozwiązanie - jakieś - ale mam takie pytanie jak skostruować wyrażenie regularne aby z jednej strony była zachoawna możliwośc umieszczania styli a z drugiej aby nie trzeba było robić tej petli for W wyrażeniach reguralnych raczej jestem słaby i to taka moja pierwsza próba, która bardziej była rowzwinieciem już istniejącego rozwiazania niż własnym pomysłem - próbowałem jakoś robić to inaczej, ale nie wychodziło - jedynie w taki sposób działa jakby ktoś miał jakiś pomysł to byłbym wdzieczny ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponieważ wiele ludzi nadal ma problemy z użyciem funkcji skopiowanej prosto z forum, postanowiłem ją nieco przeformatować. Mam nadzieje, że teraz nie będzie problemów.
Poprawiona i nieco rozszerzona wersja znajduje się w pierwszym poście tego wątku. btw. nie zajmuję się już php Ten post edytował BzikOS 24.08.2006, 12:29:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy komus cos to da ale ja robie tak
pozniej jak chcem zeby zamienialo mi w danym tekscie to robie tak
i mi dziala prosto napisane i bez grzebania w nie potrzebnych rzeczach |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to wydaje mi się bez sensu, po co to http?! -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm moze masz racje usune
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 26.08.2006 Skąd: Simplicity Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy koś mógłby dodać bbcode do obsługi kodu?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i tyle ![]() ![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:41 |